Disclaimer

Ik heb een review-exemplaar gekregen van Thomas met de vraag er een eerlijke review over te schrijven. Geen talking points, geen instructies, geen ‘sturing’. Dat zegt, vind ik, veel over het vertrouwen dat ze in hun eigen product hebben. Ik geef in deze review dus mijn ongecensureerde mening over het toestel. Dat zal ik trouwens doen bij al mijn reviews. Anders hebben ze, volgens mij, geen waarde voor jou. Op het einde van dit artikel kom je er trouwens achter hoe je dit review-exemplaar twv 299 euro kan winnen!

Honden zijn geweldig! Ik heb het al vaker gezegd en ik blijf het zeggen. Maar…. zoals (bijna) elk hondenbaasje weet…zijn er ook drie – schoonmaakgerelateerde – nadelen aan verbonden. Haren, vuil en vieze geurtjes. Een goede stofzuiger is cruciaal in de eeuwige strijd tegen deze elementen. In deze review bekijken we of de Thomas Cycloon Hybrid een waardige strijder is. Kan hij mijn huidige draadloze steelstofzuiger vervangen?

What’s in the boooox?

Dit is geen goedkope stofzuiger maar daar krijg je dan ook wel heel wat voor in de plaats:

 • Stofzuiger met 1700 watt motor
 • easyBox
 • AQUA-FreshAir-Box
 • aanzuigfilter
 • natzuigelement
 • Slang
 • Telescopische buis
 • Vloermondstuk
 • Turbomondstuk
 • Zuigborstel bevestiging
 • Kierenzuigmond (extra lang, zeer handig voor die moeilijk te bereiken plaatsen)
 • Kleine zuigmond
 • Gebruiksaanwijzing

Bij mijn exemplaar zat helaas geen nederlandstalige handleiding. Deze is echter makkelijk te vinden op hun site en kan je hier downloaden.

 

Onderdelen Cycloon Hybrid

Vormgeving en bouwkwaliteit

Ik ben heel erg te spreken over de vormgeving. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen over een stofzuiger maar de Cycloon Hybrid ziet er sexy uit! Het heeft mooie lijnen, een strakke witte body en mooie oranje/grijze kleuraccenten. Het helpt natuurlijk ook wel dat mijn lievelingskleur oranje is 😄

Op de bouwkwaliteit is niets aan te merken. Alles voelt lekker stevig aan. Hoewel ik het toestel maar een relatief korte periode heb getest, heb ik het gevoel dat deze stofzuiger lang zal meegaan. Dat mag uiteraard ook wel in deze prijsklasse. Je krijgt er trouwens ook 3 jaar garantie op mits registratie (anders 2 jaar).

Iets anders wat opvalt is het gemak waarmee de Cycloon Hybrid rolt en draait. Het vergt weinig moeite om de stofzuiger in beweging te krijgen en draaien gaat moeiteloos dankzij de twee grote achterwielen en het easy drive zwenkwieltje vooraan. Dit heeft een onmiddellijke aangename invloed op de ervaring van het stofzuigen zelf.

Wat maakt de Cycloon Hybrid van Thomas anders dan andere stofzuigers?

Veel kracht

Eerst en vooral is de Cycloon Hybrid een krachtige stofzuiger. Met een zuigvermogen van 1700 Watt op maximum, maakt die korte metten met bijna alle haren en vuil dat die tegenkomt.

Zoals je zou verwachten, kan je de zuigkracht controleren met 3 standen. Dat is handig als je bijvoorbeeld je besteklade eens wilt uitkuisen.

EasyBox

De easyBox ziet er op het eerste zicht uit als elke opvangbak voor een zakloze stofzuiger. Maar hij doet iets speciaals. Hij verdeelt grof vuil en allergeen fijnstof. De kamer met grof vuil kan je via een makkelijk te openen deurtje in de vuilbak gooien. De twee fijnstofkamers kan je uitspoelen met water.

Dat brengt ons bij mijn volgende punt.

Grote focus op allergieën

Dat opsplitsen van allergeen fijnstof en grof vuil heeft alles te maken met het bestrijden van allergieën. Dat fijnstof kan onder andere bestaan uit huidschilfers, mijten en andere allergenen. Door deze te scheiden en een stofvrije manier te voorzien om deze te verwijderen, voorkom je al heel wat ongemak.

Daarnaast wordt de lucht 3x gefilterd via de koolstoffilter, HEPA 13-filter en een micro-luchtafvoerfilter vooraleer die terug de kamer in komt.

Maar Thomas gaat nog een stap verder met de AQUA-FreshAir-Box.

AQUA-FreshAir-Box

De Aqua-FreshAir-Box vul je met water tot aan het lijntje. Dan kan je de easyBox makkelijk vervangen door de AQUA-FreshAir-Box en begin je te stofzuigen. Nu wordt al het vuil, stof en fijnstof gebonden door het water en vermijd je elke stofvorming bij het opendoen en weggooien van het vuil. Alweer handig voor mensen met allergieën.

Daarnaast beweert Thomas op hun site dat het de lucht 100% merkbaar verfrist. Ik was skeptisch dus heb ik deze claim getest. ’s ochtends als het gras nog lekker nat was, ging ik een lange wandeling doen met ons logeetje Nacho.
Als ik denk aan onaangename geurtjes, denk ik automatisch aan ‘natte hond’. Wel, Nacho stelde niet teleur. We waren nog geen 4 meter ver of hij begon zich al te rollen in het natte gras. “Ideaal” dacht ik.

We kwamen terug en ik liet hem opdrogen in de berging. Na een uurtje was Nacho helemaal droog, was de vloer helemaal vuil en rook de kamer naar dat zeer herkenbaar aroma van ‘natte hond’.

Ik pakte de stofzuiger erbij en begon grondig te stofzuigen. De hele kamer. Ik had daar niet zo heel lang voor nodig. 3-5 minuten? Nooit genoeg om de geur te doen verdwijnen, dacht ik. Ik ging de Aqua-FreshAir-Box leegmaken en deed de deur achter mij dicht zodat de eventuele nog aanwezige geur niet weg kon. Die box zag er trouwens prettig uit…

Het schoonmaken ging vlotter als verwacht maar het is natuurlijk wel een extra klusje ten opzichte van het ‘droge’ stofzuigen.

Toen ik terugkeerde naar de berging voor mijn snuffeltest, was de geur van ‘sterk aanwezig’ teruggedrongen naar ‘een hint van natte hond’. En dat op maar maximum 5 minuten! Ik kan mij dus voorstellen dat je huis effectief frisser ruikt als je hem helemaal hebt gestofzuigd met deze Aqua-FreshAir-Box.

Gebruiksgemak

Het snoer is met zijn 8 meter opvallend lang. Dat zorgt ervoor dat je hem minder vaak uit het stopcontact moet trekken en een nieuw stopcontact moet zoeken. Aangezien ik nu een draadloze stofzuiger gewoon ben, was ik wat skeptisch over een stofzuiger met snoer. De 11 meter actie-radius (inclusief snoer, slang en telescopische buis) maakt hier echter een non-issue van.

Zowel de Easy Box als de Aqua-FreshAir-Box zijn makkelijk te openen en legen.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn?

Neen! De Cycloon Hybrid heeft ook minpunten.

Er wordt geadverteerd dat je er vloeistoffen die op water zijn gebaseerd kan mee opzuigen. Dat is ook zo, maar daarvoor moet je de Aqua-FreshAir-Box eerst ombouwen. Je haalt er de aanzuigfilter uit en steekt er het natzuigelement in. Dan kan je de easyBox uit de stofzuiger halen om dan deze omgebouwde Aqua-FreshAir-Box erin te steken. Als je al bezig was met de Aqua-FreshAir-Box dan heb je nog een extra stap want dan moet je die eerst legen en dan ombouwen. Allemaal heel doenbaar maar ik ga die moeite niet doen voor wat urine of fruitsap dat ik gemakkelijk met de dweil kan opruimen. Ik zal deze functie dus niet gebruiken.

Er is nog een minpunt en dit is voor mij een hele grote!
Het toestel heeft geen manier om de slang of de andere accesoires op het toestel zelf te bewaren. Je zit dus met veel losse onderdelen die je telkens opnieuw uit elkaar moet halen en in elkaar moet steken als je wilt stofzuigen. Daarnaast heb je ook nog altijd 1 opvangbak die niet in de stofzuiger steekt. Bovendien moet je ook nog een plaats vinden om al deze losse deeltjes te bewaren.

Vroeger had ik een stofzuiger waarbij je de opgeplooide slang, telescopische stang, zuigkop en een aantal accesoires op het toestel zelf kon bewaren. Lekker compact. Nu heb ik een draadloze steelstofzuiger die volledig geassembleerd klaarhangt tegen de muur en weinig plaats inneemt. Het gebrek aan dit gebruiksgemak bij de Cycloon Hybrid valt mij dus enorm op. Stofzuigen is niet het leukste taakje. Daarom heb ik zoveel mogelijk gebruiksgemak en zo weinig mogelijk weerstand nodig om dit ook effectief te doen. Dit minpunt is voor mij dan ook een dealbreaker.

Conclusie

De Thomas Cycloon Hybrid heeft heel wat voordelen. Het is een mooi vormgegeven, oerdegelijke en krachtige stofzuiger die zijn job doet. Daarnaast is de extra filtratie en de mogelijkheid om vuil te binden aan water, een zeer leuke toegevoegde waarde. Voor gezinnen waar allergieën een rol spelen, is dit een absolute aanrader!

Bij ons spelen allergieën geen rol en het gebrek aan gebruiksgemak is voor mij een dealbreaker. Ik ga dus nog even bij mijn draadloze steelstofzuiger blijven.

Weggeefwedstrijd

Zoals vermeld maak jij kans om mijn review-exemplaar van de Thomas Cycloon Hybrid stofzuiger ter waarde van 299 euro te winnen! Je kan hieronder deelnemen aan de wedstrijd. Als je je deelname bevestigt via email doe je mee. Hou dus zeker je email en spam in de gaten! Je kan je kansen verhogen door vrienden zich te laten inschrijven via jouw link (pro tip: deel jouw link op je social media) en/of door mij te volgen op facebook, youtube en je te abonneren op mijn nieuwsbrief via de knopjes hieronder. De wedstrijd eindigt op 11 oktober. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 13 oktober.

[giveaway id=33590]