Over mij

 

Expertise

Ik heb mijn diploma in Applied Animal Behviour behaald aan de universiteit Odisee. Sindsdien laat ik mij ook voortdurend bijscholen door nationale en internationale sprekers. Zo kan ik mij baseren op de laatste nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde, inzichten in hondengedrag. Een lijst van mijn bijscholingen vindt u hier. Ik ben ook geaccrediteerd lid van vzw Vereniging voor Diergedragstherapeuten.

Beloningsgericht

Een hond wordt nog vaak opgevoed met behulp van (positieve) straf. Het is ondertussen echter duidelijk dat men de beste en meest langdurige resultaten verkrijgt door beloningsgericht te trainen. Ik gebruik deze technieken dus ook om een blijvend resultaat te verkrijgen en de band tussen mens en hond te verbeteren.

Medisch

Soms kan het zijn dat een medisch probleem de oorzaak is van een gedragsprobleem. In dat geval moet het medisch probleem eerst aangepakt worden. In dat geval werk ik nauw samen met uw dierenarts om tot een goed resultaat te komen. Ik ben zelf dierenartsassistent met 8+ jaar ervaring die mij zeker helpen in dit soort situaties.

Al zolang ik mij kan herinneren, heb ik honden in mijn leven gehad. Mijn eerste hond was Onyx, een grote Zwitserse Sennenhond. Hij was één van mijn beste vrienden toen ik opgroeide. Sindsdien hebben Raya, Luna, Dropje, Grace, Faro, Mable en Zarko mij voortdurend herinnerd aan de geneugten des levens. Ik heb dus heel wat praktische ervaring met samenleven met honden.

Tijdens mijn Bachelor in dierenzorg en toegepaste dierkunde (zoals het toen nog heette) heb ik een stage in Zuid-Afrika mogen doen. Zowel in de dierentuin van Pretoria als in het Mokopane Biodiversity Conservation Centre. Daar heb ik zeer veel dierengedrag kunnen waarnemen. Ik heb het genoegen gehad een dwergnijlpaard, genaamd “Marmite”, te trainen. Dankzij training heb ik haar welzijn aanzienlijk kunnen verbeteren. Het besef dat ik met gedragstraining iets kon betekenen voor het leven van dit wild en potentieel gevaarlijk dier, was onbeschrijfelijk. Dit was het moment dat het voor mij allemaal klikte. Hier wou ik mijn beroep van maken!

Zo ben ik dan terechtgekomen bij het Postgraduaat in toegepast diergedrag waar ik enorm veel heb bijgeleerd op gebied van dierengedrag en meer specifiek hondengedrag. Het is de enige richting in België die internationaal erkend is bij andere universitaire instellingen. Sindsdien ben ik mij blijven bijscholen op het gebied van hondengedrag. Wie hierin is geïnteresseerd kan mijn lijst met bijscholingen hier vinden.

Ik ben in februari van 2011 het bedrijf “kwispeltherapie” gestart en hou mij, in bijberoep, professioneel bezig als hondengedragsdeskundige. Ik ben gelokaliseerd in Hasselt (Limburg) en kom aan huis voor het eerste gesprek. Mijn werkwijze vindt u hier en de tarieven hier. Het bedrijf is ondertussen uitgebreid met een webshop, waar u oa. vele dingen kan vinden die ik regelmatig aanraad en gebruik in gedragsconsults, en hondenpension kwispelvakantie.

Last but not least ben ik ook stichtend lid en geaccrediteerd lid van vzw Vereniging voor Diergedragstherapeuten. Deze vereniging is ontstaan vanuit de missie om professionele gedragstherapeuten te verenigen met oog op kwaliteit, professionele en vriendschappelijke contacten en bijscholing. Het welzijn van het huisdier en zijn relatie met de eigenaar staat bij vzw VDG centraal. Je kan er als eigenaar op vertrouwen dat een therapeut die is aangesloten bij onze vereniging, goede kwaliteit biedt. Er is namelijk een strenge toelatingsprocedure en verplichte bijscholing. Zo weet je dat jij en jouw hond(en) volgens de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde inzichten zullen geholpen worden.

.grecaptcha-badge { opacity:0 !important; }