Waarom gedragstherapie?

Hond en mens kan een fantastische combinatie zijn. Er kunnen echter ook een heleboel opvoedkundige of gedragsproblemen opduiken bij onze trouwe viervoeters. Agressie naar honden, agressie naar mensen, veralgemeende angst, angst voor geluiden, verlatingsangst, onzindelijkheid, overmatig blaffen, staartjagen, … om maar een paar te noemen. Deze hebben vaak een grote impact op het welzijn van de hond maar ook op de band tussen hond en mens.

Mijn doel als gedragsdeskundige is terug te keren tot de kern van het probleem. Gedragsproblemen bij honden zijn gewoonlijk complex en kunnen beïnvloed worden door vele factoren. Door het probleem, de achtergrond en het karakter van de hond te analyseren, proberen we tot een haalbare oplossing te komen. Maar al te vaak wordt een hond vroegtijdig aangeboden voor herplaatsing of euthanasie. Wacht niet tot het te laat is. Doe er iets aan als het nog kan.

Ik ben er niet alleen voor opvoedkundige- en gedragsproblemen maar kan ook belangrijke informatie verschaffen bij speciale gebeurtenissen zoals: aankoop hond, baby op komst, verhuizen, ander huisdier wordt toegevoegd aan het gezin,…

Benieuwd naar hoe hondengedragstherapie in zijn werk gaat?