Waarom gedragstherapie?

Hond en mens evolueren al tienduizenden jaren samen. De hond is werkelijk ‘man’s best friend’. Jammer genoeg gaat het ook regelmatig mis. Er kunnen een heleboel opvoedkundige problemen of gedragsproblemen opduiken bij onze trouwe viervoeters. Trekken aan de lijn, reactiviteit naar bezoek, reactiviteit op de wandeling naar honden/mensen/andere dieren/fietsers/auto’s/steps/…(uitvallen, blaffen,…), angst voor de dierenarts/trimmer, angst voor geluiden, verlatingsangst, onzindelijkheid, extreem aandachtzoekend gedrag, overmatig blaffen, ,moeite met drukte, agressie, … om maar een paar te noemen. Deze hebben vaak een grote impact op het welzijn van de hond maar ook op de band tussen hond en mens.

Mijn doel als hondengedragsdeskundige is om terug te keren tot de kern van het probleem. Gedragsproblemen bij honden zijn gewoonlijk complex en kunnen beïnvloed worden door vele factoren. Door het probleem, de achtergrond en het karakter van de hond te analyseren, proberen we tot een haalbare oplossing te komen. Maar al te vaak wordt een hond aangeboden voor herplaatsing of euthanasie. Eén van de grootste doodsoorzaken bij honden onder de drie jaar is zelfs euthanasie omwille van gedrag! Wacht niet tot het te laat is. Doe er iets aan als het nog kan.

Ik ben er niet alleen voor opvoedkundige problemen en gedragsproblemen maar kan ook belangrijke informatie verschaffen bij speciale gebeurtenissen zoals: aankoop hond, baby op komst, verhuizen, ander huisdier wordt toegevoegd aan het gezin,…

Benieuwd naar wat Kwispeltherapie precies te bieden heeft? Klik dan op de knop hieronder!