Aanbod

Traject gedragsprobleem

Alle honden verdienen een leven met zo weinig mogelijk stress en angst. Daarom help ik hondeneigenaren van angstige honden op een toegankelijke manier van bezorgd en gestresseerd naar relaxed te gaan.

Wanneer gaat het over een gedragsprobleem?

Een ‘traject gedragsprobleem’ is voor honden waar er een onderliggende emotionele oorzaak is voor het ongewenste gedrag. Bij deze honden is het probleem dus diepgaander dan enkel een gebrekkige gehoorzaamheid.

Vb.: Als je hond trekt aan de lijn EN uitvalt naar honden of joggers/fietsers/auto’s/… is een ‘traject gedragsprobleem’ voor jou. Als je hond enkel trekt aan de lijn zonder andere achterliggende problemen, adviseer ik het opvoedkundig trajecIk leg mij voornamelijk toe op onzekere en/of angstige honden. Die onderliggende emotie kan zich uiten op een heel aantal manieren nl.:

 • Angst voor vreemde mensen
 • Reactiviteit naar vreemde mensen (blaffen, uitvallen, snappen, bijten,…)
 • Angst voor andere honden
 • Reactiviteit op de wandeling (blaffen, uitvallen, etc.) naar honden, mensen, kinderen, fietsers, brommers, joggers, steps, zwaar verkeer, auto’s,…
 • Verlatingsgerelateerde problemen (niet alleen kunnen zijn, verlatingsangst,…)
 • Angst en/of agressie bij de dierenarts/trimmer
 • Angst voor felle geluiden (onweer, vuurwerk, weerkanonnen, felle wind,…)
 • Snel overprikkeld/opgewonden, moeilijk rustig te krijgen
 • Defensieve agressie
 • Moeite met drukte
 • Moeite met spanningen in huis of het gedrag van een andere hond in huis
 • etc.

Staan de problemen die jij ervaart bij jouw hond niet in de lijst? Contacteer me om te horen wat ik voor je kan betekenen.

Waarom kwispeltherapie?

Bij kwispeltherapie kies je voor begrip, een plan op maat, engagement, accountability en vooral de beste kans op voelbare resultaten!

Niet nog eens 2 of 3 andere gedragstherapeuten, niet alles opgeven na 3 weken. Gewoon er keihard voor gaan!

Na mijn postgraduaat Applied Animal Behaviour heb ik mij voortdurend bijgeschoold om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de Vereniging voor Diergedragsprofessionals wat mij (en jou) toegang geeft tot een uitgebreid netwerk aan kennis.

Het gedrag van honden is complex en daardoor is er geen one-size-fits-all oplossing. Ik heb klanten die al 25 jaren honden hebben gehad en toch gedrag tegenkomen dat ze nog nooit hebben gezien.

Een kwispeltherapie, leert je je hond begrijpen en geeft je handvaten om het gedrag van jouw hond aan te pakken.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Samen komen we er!

Wat kan je verwachten?

Om het gedrag van jouw hond aan te pakken moet er wat veranderen. Maar verandering is moeilijk! Wij mensen zijn niet echt gebouwd om onze routine te veranderen. Waarom denk je dat er zoveel nieuwjaarsvoornemens onuitgevoerd blijven? Waarom denk je dat zoveel mensen worstelen met hun gewicht? Maar…het is zeker niet onmogelijk. Dit traject is gebouwd met de menselijke natuur in het achterhoofd.

In het eerste consult voer ik een uitgebreide analyse uit zodat ik tot de essentie van het probleem kan komen. Alleen dan kunnen we weten wat er precies moet gebeuren. Je krijgt dan alle info in handen die je nodig hebt (behandelingsplan + klantenzone) maar daar stopt het niet. Ik ben ook jouw accountability coach. Dat wilt zeggen dat ik gedurende 3 maanden, zal opvolgen via whatsapp/email. We bekijken dan waar je staat en hoe we het plan het beste verder implementeren. Dat geeft je de beste kansen op resultaten!

Eventueel kan het nodig zijn om de hond door een dierenarts te laten onderzoeken. Soms zijn gedragsproblemen namelijk een symptoom van een onderliggend medisch probleem. Dat moet dan eerst aangepakt worden, voor we verder kunnen werken aan de probleempunten. Ik werk nauw samen met uw dierenarts indien nodig.

Als dat nodig blijkt, kunnen er uiteraard ook extra trainingssessies plaatsvinden. Je kan kiezen voor individuele sessies on demand of je kan opteren voor een lessenreeks van 5 lessen.

Wat andere mensen hierover zeggen:

Nog vragen?

Ben je niet zeker welke formule het beste bij jou en jouw hond past? Twijfel je of hondengedragtherapie kan helpen? Heb je nog andere vragen of twijfels? 

Boek dan nu je gratis kennismakingsgesprek.

Tarieven

TRAJECT GEDRAGSPROBLEEM

Incl. voorbereiding, consult, behandelingsplan, verslag naar de DA, toegang tot de klantenzone, opvolgbezoek en 3 maanden opvolging via e-mail, whatsapp of facebook!

€ 397*

TRAININGSSESSIES

Een trainingssessie van maximum 1 uur na een traject.

65*

Lessenreeks (5 lessen)

5 trainingssessies van maximum een uur per sessie na een traject

287*

(*) Prijs exclusief verplaatsingskosten (€ 0,50 /km).

GEINTERESSEERD?

Maak meteen een afspraak!

Opvoedkundig traject

Wanneer is het opvoedkundig?

Een ‘opvoedkundig traject’ starten we op als er geen diepgaandere emotionele problemen zijn die het ongewenste gedrag veroorzaken. Dan moeten we voornamelijk consequent zijn, trainen en herhalen.

De dingen waar ik je bijvoorbeeld mee kan helpen zijn:

 • Trekken aan de lijn
 • Opspringen
 • Aandachtzoekend gedrag
 • Een betrouwbare ‘kom hier’
 • Zindelijkheidstraining
 • Los
 • Plaats
 • Zit en blijf
 • Preventief aanleren van verzorgingshandelingen
 • etc.

Staat waar jij graag hulp bij hebt, niet in de lijst? Contacteer me om te horen wat ik voor je kan betekenen.

Hoe gaat zo een opvoedkundig traject precies in zijn werk?

Een hond die ongewenst gedrag vertoont kan het bloed onder je nagels uithalen. Als je dit niet aanpakt, kan het gedrag zelfs erger en erger worden tot een punt dat de situatie niet meer leefbaar is.

Als hij trekt aan de lijn kan je tegen de wandelingen opzien en ze inkorten of gewoon stoppen met wandelen. Als hij extreem aandachtzoekend gedrag vertoont kan het tot een punt komen dat je je hond liever apart houdt. Als hij voortdurend opspringt bij bezoek, nodig je minder snel mensen uit.

Dit is nauwelijks hoe je jouw leven met een hond had ingebeeld.

Gelukkig zijn er heel wat dingen die we kunnen doen om dit probleemgedrag aan te pakken.

Binnen de kortste keren zie je jouw hond vooruitgang maken en krijg je er vertrouwen in dat jij dit echt wel kan!

Je leert de meest efficiënte manieren, gebaseerd op wetenschap, voor om te gaan met deze problemen. Dat bespaart je een hoop tijd en houd je gemotiveerd (wat niet onbelangrijk is).

Wat kan je verwachten?

Om het gedrag van jouw hond aan te pakken moet er wat veranderen. Maar verandering is moeilijk! Wij mensen zijn niet echt gebouwd om onze routine te veranderen. Waarom denk je dat er zoveel nieuwjaarsvoornemens onuitgevoerd blijven? Waarom denk je dat zoveel mensen worstelen met hun gewicht? Maar…het is zeker niet onmogelijk. Dit traject is gebouwd met de menselijke natuur in het achterhoofd.

In het eerste consult probeer ik erachter te komen wat de problemen zijn, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze over tijd zijn geëvolueerd, wat jullie dagelijkse routine is, wat jouw hond als een beloning ervaart, etc.

Je krijgt dan alle info in handen die je nodig hebt (behandelingsplan + klantenzone) maar daar stopt het niet. Ik ben ook jouw accountability coach. Dat wilt zeggen dat ik gedurende 2 maanden, zal opvolgen via whatsapp/email. We bekijken dan waar je staat en hoe we het plan het beste implementeren. Dat geeft je de beste kansen op resultaten!

Binnen de twee weken na het ontvangen van het behandelingsplan maken we een nieuwe afspraak voor de eerste training. Dan kan ik je laten zien wat je moet doen en waar je op moet letten.

Ik moedig je aan om mij filmpjes te sturen van hoe de training gaat. Zo kan ik bijsturen waar nodig.

Nu heb je al een goede start. Indien nodig kunnen er uiteraard ook extra trainingssessies plaatsvinden. Je kan kiezen voor individuele sessies on demand of je kan opteren voor een lessenreeks van 5 lessen.

Wat andere mensen hierover zeggen:

Nog vragen?

Ben je niet zeker welke formule het beste bij jou en jouw hond past? Twijfel je of hondengedragtherapie kan helpen? Heb je nog andere vragen of twijfels? 

Boek dan nu je gratis kennismakingsgesprek.

Tarieven

TRAJECT OPVOEDKUNDIG PROBLEEM

Incl. voorbereiding, consult, behandelingsplan, verslag aan dierenarts, toegang tot de klantenzone, eerste trainingssessie en 2 maanden opvolging via e-mail, whatsapp of facebook!

297*

TRAININGSSESSIES

Een trainingssessie van maximum 1 uur na een traject.

65*

TRAININGSSESSIES PAKKET

5 trainingssessies van maximum een uur per sessie na een traject

287*

(*) Prijs exclusief verplaatsingskosten (€ 0,50 /km).

GEINTERESSEERD?

Maak meteen een afspraak!

Online coaching

Soms is een uitgebreide analyse of een volledig traject niet nodig en ben je al geholpen met wat deskundige tips en advies.

Het internet is bezaaid met ‘advies’ over hondengedrag en -training. Het probleem is dat elke gek met een toetsenbord dat advies kan geven. Iedereen zegt iets anders en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. 

Tijdens een online coaching sessie krijg je betrouwbare informatie waar je onmiddellijk mee aan de slag kan. Door problemen direct op de juiste manier aan te pakken, voorkom je bovendien ernstigere problemen later.

Wil jij:

 • advies over de beste manier om jouw hond na een operatie door zijn revalidatie met beperkte beweging te krijgen?
 • je zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van jouw pup?
 • leren over de puberteit van jouw hond en hoe je daar het beste mee omgaat?
 • bespreken hoe je bepaalde commando’s het beste aanleert?
 • weten of je je zorgen moet maken over een bepaald gedrag dat je hond vertoont?
 • een professionele en onderbouwde mening over het gedrag van jouw hond, omdat je door de bomen het bos niet meer ziet? (op fora, in groepen, etc. wordt er veel gezegd maar zeker niet alles is juist)
 • antwoord op een aantal vragen waar je mee zit?
 • tips en advies bij speciale gebeurtenissen
  • Nieuwe pup in huis
  • Hulp bij kiezen van een hond die bij jouw levensstijl past
  • Bereid je hond voor op een verhuis
  • Help je hond na het verlies van een gezinslid
 • etc.

Wel, dan heb ik goed nieuws! Voor al deze gevallen kan online coaching de oplossing zijn…

Dat uurtje advies kan behoorlijk wat problemen in de toekomst voorkomen. Ik kan je het juiste pad tonen en/of bevestigen dat je goed bezig bent. Dat is enorm waardevol en zorgt ervoor dat je problemen voor blijft.

In sommige gevallen is het toch nodig om een traject op te starten en dieper te graven in het gedrag van jouw hond.
In dat geval krijg je 25 euro van de online coaching terug in de vorm van een korting op het traject.

Online coaching kan via jouw platform naar keuze (zoom, meets, teams, skype, messenger,…)

Wat andere mensen hierover zeggen:

ONLINE COACHING

Sessie van maximum 1 uur 1-op-1 coaching via een platform naar keuze (zoom, meet, teams, skype, messenger,…)

75

GEINTERESSEERD?

Maak meteen een afspraak!

Interne training

Wat is interne training?

‘interne training’ is ook wel gekend onder de termen ‘board & train’ of ‘bootcamp’.
Bij een interne training vang ik jouw hond op voor 5 dagen en train ik de oefeningen die we vooraf afspreken. Het voordeel is dat ik alle factoren in handen heb (rust, etenstijden, wandelmomenten, speelmomenten, etc.) om voor optimale omstandigheden om te trainen te kunnen zorgen.

Mijn focus ligt bij het welzijn van de hond en ik gebruik beloningsgerichte humane training.

Waarom interne training?

Bij het aanleren van nieuw gedrag zijn er 4 leerfasen:

 • Aanleren
 • Beheersen
 • Generaliseren
 • Handhaven

De eerste 2 fases zijn het moeilijkst en de derde fase is veel werk. Daardoor kan het interessant zijn om het moeilijke stukje over te laten aan een professional.

Er zijn verschillende scenario’s waarin interne training interessant kan zijn. Ik licht hier enkele toe.

Reeds in een traject maar de training verloopt moeizaam

Sommige honden zijn wat moeilijker te motiveren en te trainen. Professionele hondentrainers doen er vele jaren over om hun kennis en kunde aan te scherpen om doeltreffend te trainen. Zelfs met de beste uitleg en begeleiding in de wereld kan ik je niet plots veranderen in een hondentrainer.

Het kan dan een enorm voordeel zijn om een voorsprong te krijgen op de training. Zonder te technisch te worden, je laat het moeilijke stukje over aan mij en jij leert hoe je het aangeleerde gedrag kan onderhouden.

Bovendien leer ik je hond nog beter kennen, waardoor ik je in detail kan vertellen waar je op moet letten.

Je laat het liever over aan de professionals

Soms heb je gewoon niet de tijd of de interesse om je eigen trainingskills in die mate te ontwikkelen om de training doeltreffend uit te voeren.
Dan ben je er enorm bij gebaat dat een professional het gewenste gedrag aanleert en afleiding-proof maakt zodat jij kan genieten van jouw hond.

Wat kan je verwachten?

Verwachtingen zijn erg belangrijk als het gaat over interne training. Je gaat niet op 5 dagen een afgetrainde hond terugkrijgen. Daarbij leert elke hond op zijn eigen tempo en lopen de problematieken enorm uiteen.

Ik kan je dus geen bepaald resultaat garanderen. Wat ik je wel kan beloven is dat ik mijn uiterste best doe.

Je wordt op de hoogte gehouden via whatsapp (indien gewenst) van de vorderingen. Je krijgt achteraf een videoverslagje met alle info die je nodig hebt om verder te kunnen met de training.
Bovendien doen we ook na de interne training een training samen zodat ik de training kan overdragen.

Wat andere mensen hierover zeggen:

Boek je kennismakingsgesprek

Het is heel belangrijk dat je snapt wat ik wel en niet kan doen met een interne training. Ook niet alle probleemgedragingen komen in aanmerking voor deze formule.

Heb je interesse? Boek dan je gratis kennismakingsgesprek zodat we dit allemaal kunnen doorpraten. 

Tarieven

Interne training

5 dagen in-huis training, videoverslag, 1 individuele training voor overdracht

940