Werkwijze online coaching

Werkwijze opvoedkundig traject of traject gedragsprobleem

Regelmatig kom ik mensen tegen die geen behoefte hebben aan een uitgebreide analyse of een heel traject. Ze willen gewoon:

  • antwoord op een aantal vragen waar ze mee zitten.
  • weten of ze zich zorgen moeten maken over een bepaald gedrag.
  • een professionele en onderbouwde mening omdat er teveel tegenovergestelde meningen op hun afkomen.
  • een risico-analyse omdat er een bijtincident is geweest, om in te schatten of ze nog wel verder kunnen met de hond.
  • tips en advies bij speciale gebeurtenissen (vb. kind op komst, nieuwe pup, introduceren van een nieuwe hond aan de aanwezige huidieren, rouw na verlies gezinslid…).

Herken je jezelf in één van deze gevallen? Wel, goed nieuws! Voor al deze gevallen is online coaching vaak voldoende om het probleem op te lossen.

Dat uurtje advies kan veel problemen voorkomen en kan je het juiste pad tonen of bevestigen dat je goed bezig bent. Dat is enorm waardevol en zo blijf je problemen voor.

In sommige gevallen is het toch nodig om een traject op te starten en dieper te graven in alle informatie. Maak je echter geen zorgen, in dat geval krijg je 50% van de online coaching terug in de vorm van een korting op het traject.

Online coaching kan via skype of facebook messenger.

Je kan steeds een afspraak maken via deze link.

Bij ons eerste gesprek aan huis, gaan we in op de moeilijkheden die je ondervindt met je hond. Dankzij de vragenlijst die je op voorhand hebt ingevuld, heb ik mij al een beeld kunnen vormen van jouw hond. Met meer gerichte vragen en het observeren van jouw hond(en) tijdens het consult, kunnen we het probleem verder uitdiepen en analyseren.

Eventueel kan het nodig zijn om de hond door een dierenarts te laten onderzoeken alvorens we verder gaan. Soms zijn gedragsproblemen namelijk enkel een symptoom van een onderliggend medisch probleem. Dat moet dan eerst aangepakt worden, voor we verder kunnen werken aan de probleempunten. Ik werk nauw samen met uw dierenarts zodat we beide voldoende weten om jouw hond vooruit te helpen.

Na het eerste gesprek, krijg je van mij het behandelingsplan en toegang tot de klantenzone. Vanaf dat punt is communicatie cruciaal om efficiënt en doeltreffend tot een eindresultaat te komen. Het is belangrijk om te beseffen dat er vaak geen quick fix is voor een gedragsprobleem. Ik heb jouw inzet en toewijding nodig om een behandeling te doen slagen. Ik kan je enkel de middelen geven, maar jij bent degene die het moet doen. Ongeveer twee weken na het ontvangen van het behandelingsplan maken we een nieuwe afspraak voor het opvolgconsult. Om je verder te begeleiden ben ik tijdens de opvolgperiode makkelijk bereikbaar via email of facebook. Telefonisch ben ik niet altijd even makkelijk te bereiken.

Indien nodig kunnen er ook extra trainingsessies plaatsvinden. Bij een opvoedkundig traject zit er sowieso nog 1 extra trainingsessie bij.

GEINTERESSEERD?

Klik door naar de tarieven of maak meteen een afspraak!

Tarieven

.grecaptcha-badge { opacity:0 !important; }