Mijn missie

Ik geloof dat alle honden een leven verdienen met zo weinig mogelijk stress en angst. Daarom help ik hondeneigenaren van angstige honden op een toegankelijke manier van gestresseerd en bezorgd, naar ontspannen te gaan.

Let’s work together

Als dierenarts krijg je vaak te maken met hondengedrag:

 • Je klanten hebben regelmatig vragen over het gedrag van hun hond.
 • Sommige honden laten zich moeilijker (of niet) onderzoeken.
 • Je bent een zeer belangrijke bron van informatie bij nieuwe puppy-eigenaars.
 • Gedragsveranderingen zijn vaak één van de eerste symptomen van ziekte. De hond is “niet in zijn eigen doen”.
 • Kennis van hondenlichaamstaal is essentieel om bijtincidenten in de praktijk te voorkomen.
 • Kennis van hondengedrag speelt een grote rol in het reduceren van stress in de praktijk.

Maar jouw interesse als dierenarts ligt begrijpelijk in één of meerdere van de andere talrijke interessante gebieden in de diergeneeskunde. Je hebt je daardoor nooit echt verdiept in hondengedrag.

Klinkt dit bekend? Wel, dan kan ik veel voor jou betekenen!

In mijn blog staat al heel wat informatie beschikbaar voor jouw klanten. Onderwerpen gaan van dominantie, onzindelijkheid, trekken aan de lijn, waarom eten honden ontlasting  tot afleren van opspringen en de wondere wereld van spel bij honden.

Als jouw klanten hier niet de gewenste informatie vinden of jij oordeelt dat het probleemgedrag een grondigere aanpak nodig heeft, dan kan je ze doorverwijzen naar mij. Veel gedragsproblemen kunnen een medische oorzaak hebben. Daarom is het zeer belangrijk dat een hond een volledig lichamelijk onderzoek krijgt alvorens je hem doorstuurt voor gedragstherapie. Is de hond medisch in orde? Dan kan je hem doorsturen.
Ik stuur je een verslagje op en hou je op de hoogte van eventuele veranderingen. Ben je benieuwd hoe zo een gedragsconsult en verdere behandeling in zijn werk gaat? Ga dan ook zeker even kijken bij mijn werkwijze. Daar leg ik het in een filmpje in geur en kleur uit.

Wil jij en/of je team de stress voor honden reduceren in de praktijk en zoveel mogelijk bijtincidenten voorkomen? Je kan mij inhuren om te komen spreken over deze onderwerpen. Ik ga hier diep op in en geef jullie handvaten en een actieplan zodat jullie direct van start kunnen.

Wil je nu al starten met het correct informeren van klanten over socialisatie bij pups? Vraag het A4tje hieronder aan via het formulier.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Volledig lichamelijk onderzoek door jou, de behandelende dierenarts
 •  Je verwijst de cliënt door naar Kwispeltherapie en vult optioneel onderstaand doorverwijsformulier in.
 • De klant neemt contact op en maakt een afspraak
 • Ik ga aan huis voor uitgebreide analyse van het probleem
 • Ik stuur een kort verslag naar jouw emailadres

Waarom Kwispeltherapie?

 • Postgraduaat in Applied Animal Behaviour aan de universiteit Odisee
 • Voortdurende bijscholing door nationale en internationale sprekers
 • 10 jaar ervaring als hondengedragstherapeut
 • Bachelor Dierenartsassistent met 12 jaar ervaring zorgt voor een intieme kennis van jouw werkveld en een prettige communicatie
 • Ik hou je op de hoogte met relevante informatie over jouw patiënt. Dit steeds op een korte maar krachtige manier omdat ik weet hoe waardevol jouw tijd is. (Dus geen emails van twee pagina’s lang)

Een lezing in uw praktijk?

Komt er een opendeurdag aan of wil je graag eens een infoavond organiseren over hondengedrag? Jouw klanten krijgen een leuke lezing met informatie die ze onmiddellijk kunnen gebruiken. Je kan hier al wat snuisteren door beschikbare onderwerpen maar je kan natuurlijk ook een onderwerp voorstellen.

Interesse? Neem dan snel contact op.

Meer weten over hondengedrag?

Wil je elke maand een email ontvangen met leuke weetjes en boeiende inzichten over hondengedrag, evenementen die eraan komen, tips en tricks en nog veel meer? Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden over webinars of lezingen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief!

Haal de brochure nu in huis!

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je adres (verplicht)

  Kies welke documenten je wilt. (verplicht)

  Brochure gedragstherapieA4 puppypakket socialisatie

  Hoeveel stuks had je gewenst?

  Verwijsformulier